Xiaoxuan Meng
Dr. Xiaoxuan MENG
經濟學
Lecturer

3917 0022

KK 913

Biography

Dr. Xiaoxuan Meng received her PhD from City University of Hong Kong.

Prior to joining HKU, Dr. Meng was a part-time lecturer at HKUST and Lingnan University.

Teaching

Intermediate Microeconomics

Intermediate Macroeconomics

Selected Publications
  • “Trust Building in Credence Goods Markets” (with Yuk-Fai Fong and Ting Liu), American Economic Journal: Microeconomics, 2022, 14(1), 490-528.
  • “Exclusive Dealing when Upstream Displacement is Possible” (with Ke Liu), Journal of Economics and Management Strategy, 2021, 30(4), 830-843.
  • “Using Customer Service to Build Clients’ Trust” (with Yuk-Fai Fong, Xiaoxiao Hu, and Ting Liu), Journal of Industrial Economics, 2020, 68(1), 136-155.
Recent Publications
無差異曲線與產品設計策略

無差異曲線圖是一個經濟學工具,分析消費者如何將固定的預算分配在不同的產品上,從而達到最大的效益,相信曾修讀經濟學的讀者會對以下的典型無差異曲線圖感到熟悉。

無差異曲線與產品設計策略

無差異曲線圖是一個經濟學工具,分析消費者如何將固定的預算分配在不同的產品上,從而達到最大的效益,相信曾修讀經濟學的讀者會對以下的典型無差異曲線圖感到熟悉。

在信任品市場建立信任

日常生活中很多專家的服務屬於信任品。我們從多個角度研究專家如何在信任品市場建立起顧客的信任。當消費者預期自身有嚴重問題的機會不高,並且專家服務用於解決較嚴重問題才具經濟效益的情況下,單次交易將不會成交。而在重覆交易的環境中,消費者會通過拒絕接受專家的建議來監察他的誠實程度。在專家追求利潤最大化的情況下,雖然利潤會隨著專家注重信譽的程度而增加,但是達不到理論上的最高水準,這與體驗品市場的情況形成鮮明對比。當專家非常在乎自己的信譽時,會出現顧客拒絕解決嚴重問題的情況。當專家不夠重視自己的信譽時,他們會過度治療顧客的問題。兩種情況都不是最理想。